Eenvoudig
1h 25 min
6
Zanddeeg : 125 g koude boter
1 snuifje zout
250 g bloem
2 eieren
60 g bloemsuiker
Abrikozencompote : 800 g rijpe abrikozen
2 el vloeibare honing
110 g de cassonade
1 kl citroensap
1 afgestreken klagaragar
Bovenlaag (crumble) 100 g bloem
100 g amandelpoeder
100 g koude biter
100 g poedersuiker
Snij de boter in kleine vierkantjes. Meng ze in een slakom met de bloem. Kneed goed met de vingers Voeg de eieren toe en blijf mengen met de vingers Doe er geleidelijk de bloemsuiker bij. Leg het deeg op het werkblad en kneed het tot een homogene massa. Maak een bol en omwikkel met huishoudfolie. Plaats 1u30 in de koelkast.
Maak de abrikozencompote. Was de abrikozen nij in twee, verwijder de pitten en snij in stukken.
Verwarm in een kookpot met dikke bodem (of bete nog een koperen pot) de abrikozen met alle andere ingrediënten op een hoog vuur. Zet het vuur lager. wanneer de abrikozen sap beginnen af te geven( roer regelmatig)15 minuten zachtjes koken. Neem de pot van het vuur en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Maak de crumble. Doe alle ingrediënten in een beslagkom en meng ze met de vingertoppen tot je een korrelig deeg bekomt. Verdeel het deeg over een taartvorm. Prik gaatjes met een vork. Doe er de abrikozencompote op. Verkruimel de crumble gelijkmatig over de compote. Plaats 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en dien op.