Gemakkelijk
10 min
50 min
4
250 g bloem
200 g suiker
200 g malse boter
4 eieren
1 kl vanille-extract
3 el cacaopoeder
1 zakje bakpoeder
1 snuifje zout
4 el melk
Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter en bebloem een cakevorm.
Meng in een slakom de bloem, het bakpoeder en een snuifje zout.
Klop in een andere slakom de malse boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed bij elk ei dat je toevoegt. Doe er het vanille-extract bij.
Voeg dan geleidelijk het bloemmengsel toe, afgewisseld met de melk. Meng goed om een homogeen beslag te bekomen.
Verdeel het beslag in twee gelijke porties. Voeg aan één van beide porties het cacaopoeder toe en meng goed.
Vul de cakevorm afwisselend met lepels beslag natuur en beslag met cacao. Gebruik voor het marmereffect een spatel of een vork waarmee je met cirkelvormige bewegingen door de beide soorten beslag gaat.
Plaats in de oven gedurende 40 tot 50 minuten, of tot de punt van een mes dat je in het midden van de cake steekt er weer droog uitkomt.
Laat de cake enkele minuten afkoelen in de vorm en leg hem dan op een rooster om volledig te laten afkoelen.