Gemakkelijk
60 min
4
lasagnevellen
500 g gehakt (gemengd rund- en varkensvlees)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
800 g tomatencoulis
2 eetlepels tomatenpuree
bouquet garni, oregano, basilicum, rozemarijn, zout, peper.
1/2 kop rode wijn (optioneel)
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
500 g ricotta kaas
2 eieren
2 kopjes geraspte mozzarella kaas
1 kopje geraspte Parmezaanse kaas
Verse basilicum voor garnering
Verwarm de oven voor op 180°C.
Fruit in een grote koekenpan de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg het gehakt toe, kruid met peper en zout en roer. Giet de rode wijn erbij en laat sudderen tot het verdampt is (indien gebruikt).
Voeg de tomatencoulis, tomatenpuree en kruiden toe. Laat 15-20 minuten sudderen op een laag vuur.
Meng in een kom de ricotta met de eieren en de helft van de Parmezaanse kaas, zout en peper.
Leg in een gratinschotel afwisselend laagjes bolognesesaus, lasagnevellen en ricotta-eimengsel. Eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas erover.
Plaats ongeveer 25-30 minuten in de oven (volgens de instructies op de verpakking van de lasagnevellen), tot de kaas goudbruin is en de lasagne door en door gaar. Laat enkele minuten rusten voor het opdienen. Garneer met verse basilicum.