Gemakkelijk
1h45
4
1 kg rundskarbonaden
500 g wortelen
500 g raapjes
3 stevige uien
1 takje selder
750 ml bruin bier
6 sneden peperkoek
1 kl jeneverbessen
1 laurierblaadje
1 takje tijm
mosterd
peper en zout
olijfolie
frieten of krielaardappelen
Kleur de dag voordien (of tijdens een regenachtig weekend) het in stukken gesneden vlees aan in een stoofpot met een beetje olie. Zet weg.
Vervang het vlees door de gepelde en gesnipperde uien. Stoof ze aan tot ze doorzichtig zijn. Voeg het vlees toe en vervolgens het bier, het laurierblaadje, de tijm, de jeneverbessen en een beetje peper en zout. Laat 1 uur onder deksel sudderen op een zacht vuur.
Schil ondertussen de wortelen, de selder en de raapjes. Snij in stukken, voeg toe aan de stoofpot en laat nog ongeveer 30 minuten meekoken. Laat het deksel op de stoofpot en plaats in de koelkast tot de volgende dag.
Besmeer de volgende dag de sneetjes peperkoek royaal met mosterd. Leg ze met de mosterd naar beneden op het stoofvlees. Laat minstens een uur sudderen op een zacht vuur en dien op met frieten of krielaardappelen.