Gemakkelijk
1h15
4
1 maïskip van 1,5 kg
50 g boter
4 teentjes look
1 citroen
3 takjes verse tijm
½ kl zout
½ kl peper
keukentouw
Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C.
Pel en snipper de look.
Smelt in een steelpan de boter met de look op een zacht vuur.
Wrijf de kip goed droog met een schone doek of keukenrol. Leg in een ovenschaal. Snij de citroen in 2 en steek ze samen met de takjes tijm in de kip. Knoop de kip dicht met keukentouw. Strijk ze in met de helft van het boter-lookmengsel. Kruid met peper en zout en doe hetzelfde met de andere zijde van de kip.
Plaats 1 uur in de oven en oversaus om de 15 minuten. Draai de kip na 30 minuten om en oversaus ze. Draai opnieuw om na 15 minuten en oversaus. Laat de gebraden kip 10 minuten rusten, verwijder het touw en snij in stukken.
Serveer met een mooi seizoensslaatje en ovengebakken krielaardappelen.