Mosselen met witte wijn

Gemakkelijk

27 min

4

  • 4 kg mosselen

  • 25 g gezouten boter

  • 4 sjalotten

  • 400 ml witte wijn

  • 2 takjes selder

  • 400 ml witte wijn

  • 6 takjes tijm

  • 2 laurierblaadjes

  • peper en zout

  • 01

    Maak de mosselen schoon. Hak de peterselie fijn.

  • 02

    Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze in een grote kookpot zachtjes aan in de boter, samen met de selder.

  • 03

    Doe de mosselen in de pot, giet er de witte wijn bij, kruid met peper en zout en voeg de tijm, de laurierblaadjes en de fijngehakte peterselie toe.

  • 04

    Kook 6 tot 7 minuten onder deksel. Schud de pot regelmatig op, zodat de mosselen aan de oppervlakte naar de bodem kunnen zakken en opengaan.

  • 05

    Zodra de mosselen open zijn, schep je ze met een schuimspaan in diepe borden. Overgiet met het kookvocht met de groenten. Dien onmiddellijk op.