Poke bowl met zalm

Gemakkelijk

20 min

1

  • 1 zalmfilet

  • 2 el rijst azijn

  • 2 el sojasaus

  • 1 el sesamolie

  • 100 g basmatirijst

  • 1 avocado

  • de groenten naar keuze: fijngesneden rode kool, komkommer, roze radijs, geraspte wortelen, paprika, edamame, kerstomaten…

  • koriander, sesamzaadjes en een vleugje wasabi (optioneel)

  • 01

    Begin met het koken van je rijst volgens de instructies, laat 10 minuten afkoelen.

  • 02

    Snijd de zalm in blokjes en breng op smaak met 1 el rijstazijn, 1 el sojasaus zodat hij kan marineren.

  • 03

    Was en snijd je groenten, snijd de avocado in plakjes.

  • 04

    Maak een mengsel van de rest van de sojasaus en de rijstazijn, de sesamolie en een snufje wasabi

  • 05

    Serveer: doe de rijst in een mooie kom, garneer met de gehakte ingrediënten, de in blokjes gesneden zalm en breng op smaak. Bestrooi met koriander en sesamzaadjes.

Tip

Kook je rijst de dag ervoor, dan heeft hij de tijd om af te koelen en kun je dit recept in 5 minuten chrono klaar maken!