Boerenworst met een zonnige groentebrunoise

Gemakkelijk

1h10

4

  • 4 boerenworsten

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 1 courgette

  • 1 aubergine

  • 1 paprika

  • 1 handvol cherrytomaatjes

  • 2 el olijfolie

  • Tijm

  • Zout en peper

  • Koriander of vers gehakte peterselie

  • 01

    Pel en snipper de knoflook en de ui.

  • 02

    Was de groenten en snijd ze in kleine blokjes.

  • 03

    Verhit in een koekenpan een eetlepel olijfolie. Fruit de knoflook en de ui met een scheutje water ongeveer 2-3 minuten.

  • 04

    Voeg de in blokjes gesneden groenten toe, breng op smaak met tijm en kook afgedekt tot de groenten mals zijn. Voeg zout en peper toe . Reserveer.

  • 05

    Verhit in de pan een eetlepel olijfolie. Schroei de worsten een paar minuten aan elke kant dicht van zodra de pan goed warm is. Draai het vuur iets lager, na het aanbraden, en laat ongeveer 10 minuten bakken en draai het vlees regelmatig om, met een keukentang, om het vlees niet te prikken.

  • 06

    Schik de groentebrunoise met, bijvoorbeeld, een cirkel voor gebak. Leg de worstjes eromheen en bestrooi naar smaak met peterselie of koriander.