Gemiddeld
1u10
8
300 g pompoen
200 g verse spinazie
250 g ricotta
6 eieren
1 el olijfolie
40 g geraspte kaas
1 teentje knoflook
Zout, peper en nootmuskaat
1 broccoli
1 grote wortel
1 knolraap
1 rode ui
Enkele roze peperkorrels
Snijd de pompoen in blokjes, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en rooster 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Bak de spinazie in een pan met de fijngehakte knoflook. Laat goed uitlekken.
Bereid de drie lagen afzonderlijk :
Groen: mix de spinazie met 1 ei en 2 el ricotta. Breng op smaak met zout en peper.
Oranje: mix de geroosterde pompoen met 1 ei, 2 el ricotta en de geraspte kaas. Breng op smaak.
Wit: meng de overgebleven ricotta met 1 ei, zout, peper en een snuf nootmuskaat.
Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet eerst het witte mengsel met ricotta in, dan dat met pompoen en tot slot dat met spinazie.
Schuif voor 40 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Versiering :
Snijd de groenten (wortel, raap, rode ui, broccoli) in dunne plakjes en snijd er met een vormpje bloemetjes uit. Gebruik een roze peperkorrel voor het hart van de bloem.
Leg de bloemetjes van groenten op de stronk, in een mooie afwisseling van kleuren.