Hartige vegetarische kerststronk

Gemiddeld

1u10

8

  • 300 g pompoen

  • 200 g verse spinazie

  • 250 g ricotta

  • 6 eieren

  • 1 el olijfolie

  • 40 g geraspte kaas

  • 1 teentje knoflook

  • Zout, peper en nootmuskaat

  • 1 broccoli

  • 1 grote wortel

  • 1 knolraap

  • 1 rode ui

  • Enkele roze peperkorrels

  • 01

    Snijd de pompoen in blokjes, besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout en rooster 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  • 02

    Bak de spinazie in een pan met de fijngehakte knoflook. Laat goed uitlekken.

  • 03

    Bereid de drie lagen afzonderlijk :

  • 04

    Groen: mix de spinazie met 1 ei en 2 el ricotta. Breng op smaak met zout en peper.

  • 05

    Oranje: mix de geroosterde pompoen met 1 ei, 2 el ricotta en de geraspte kaas. Breng op smaak.

  • 06

    Wit: meng de overgebleven ricotta met 1 ei, zout, peper en een snuf nootmuskaat.

  • 07

    Bekleed een cakevorm met bakpapier. Giet eerst het witte mengsel met ricotta in, dan dat met pompoen en tot slot dat met spinazie.

  • 08

    Schuif voor 40 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

  • 09

    Versiering :

  • 10

    Snijd de groenten (wortel, raap, rode ui, broccoli) in dunne plakjes en snijd er met een vormpje bloemetjes uit. Gebruik een roze peperkorrel voor het hart van de bloem.

  • 11

    Leg de bloemetjes van groenten op de stronk, in een mooie afwisseling van kleuren.