Rösti met gerookte zalm

Gemakkelijk

40 min

4

  • 400 g aardappelen

  • 1 gele ui, fijngehakt

  • 1 ei

  • 2 el olijfolie

  • 200 g gerookte zalm

  • 150 g ricotta

  • Limoensap

  • Bieslook en dille

  • Zout en peper

  • Enkele halve ringen rode ui

  • 01

    Schil de aardappelen en rasp ze. Knijp het overtollige vocht eruit. Voeg het losgeklopte ei, de fijngehakte ui, zout en peper toe en meng goed.

  • 02

    Verdeel het mengsel over de bodem van een hete koekenpan met olijfolie.

  • 03

    Bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten aan elke kant tot hij goudkleurig en knapperig is.

  • 04

    Meng de ricotta met een beetje limoensap en fijngehakte kruiden.

  • 05

    Besmeer de rösti met deze ricotta en leg er de plakjes gerookte zalm op.

  • 06

    Bestrooi met bieslook, dille, halve ringen rode ui en citroenrasp. Serveer warm of op kamertemperatuur.