Gemiddeld
1h40
12
Voor de cake :
400 g pure chocolade
300 g boter
300 g suiker
8 eieren
200 g bloem
2 tl bakpoeder
1 snufje zout
Voor de chocolademousse :
200 g pure chocolade
250 ml koude volle room
1 el poedersuiker
Voor de glazuur :
150 g pure chocolade
100 ml room
20 g boter
Smelt 400 g chocolade en de boter au bain-marie. Klop de eieren met de suiker tot het mengsel bleek wordt. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng met de gesmolten chocolade. Giet de helft van het beslag in een ingevette vorm en bak 30 à 35 minuten op 180 °C. Laat afkoelen en herhaal met de rest van het beslag om twee identieke cakes te bekomen.
Smelt 200 g chocolade en laat afkoelen. Klop de koude room met de poedersuiker op en meng er voorzichtig de gesmolten chocolade door tot een luchtige mousse.
Leg één cake op een serveerschaal, bestrijk met de mousse en leg de tweede cake erop. Strijk de randen glad.
Verwarm de room en de boter. Giet over de gehakte chocolade en roer tot een gladde ganache. Giet de glazuur over de cake en laat over de randen lopen.
Versier naar wens met chocoladeschilfers en stukjes chocolade.