Royal alles-chocolade

Gemiddeld

1h40

12

  • Voor de cake :

  • 400 g pure chocolade

  • 300 g boter

  • 300 g suiker

  • 8 eieren

  • 200 g bloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 snufje zout

  • Voor de chocolademousse :

  • 200 g pure chocolade

  • 250 ml koude volle room

  • 1 el poedersuiker

  • Voor de glazuur :

  • 150 g pure chocolade

  • 100 ml room

  • 20 g boter

  • 01

    Smelt 400 g chocolade en de boter au bain-marie. Klop de eieren met de suiker tot het mengsel bleek wordt. Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng met de gesmolten chocolade. Giet de helft van het beslag in een ingevette vorm en bak 30 à 35 minuten op 180 °C. Laat afkoelen en herhaal met de rest van het beslag om twee identieke cakes te bekomen.

  • 02

    Smelt 200 g chocolade en laat afkoelen. Klop de koude room met de poedersuiker op en meng er voorzichtig de gesmolten chocolade door tot een luchtige mousse.

  • 03

    Leg één cake op een serveerschaal, bestrijk met de mousse en leg de tweede cake erop. Strijk de randen glad.

  • 04

    Verwarm de room en de boter. Giet over de gehakte chocolade en roer tot een gladde ganache. Giet de glazuur over de cake en laat over de randen lopen.

  • 05

    Versier naar wens met chocoladeschilfers en stukjes chocolade.