Makkelijk
15 min
1h45 min
4
1 kg witte champignons
2 wortels, in blokjes gesneden
2 gesnipperde sjalotten
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
30 cl gecorseerde rode wijn
20 cl groentebouillon
2 el tomatenpuree
1 kruidentuiltje
30 g boter
Peper en zout
1 zakje diepvriespuree
Maak de champignons schoon met vochtig keukenpapier en verwijder alle aarde. Halveer ze.
Fruit de sjalotten, knoflook en wortels in de hete boter.
Voeg de champignons toe en bak enkele minuten goudbruin.
Roer er de tomatenpuree, wijn, bouillon en het kruidentuiltje door.
Laat één uur sudderen op een zacht vuurtje, tot de saus dikker wordt.
Verwarm de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep een laagje puree op elk bord en bedek met de champignons op Bourgondische wijze.