Gegratineerd stoofpotje met rijst, prei en worst

Makkelijk

15 min

20 min

4

  • 250 g rijst

  • 2 gesnipperde preistengels

  • 3 worsten

  • 1 groentebouillonblokje

  • 20 cl room

  • 120 g geraspte gratineerkaas

  • 1 el mosterd

  • Peper en zout

  • Bieslook

  • 01

    Kook de rijst met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • 02

    Snij de worsten in schijfjes en bak goudbruin. Voeg de prei toe en fruit enkele minuten.

  • 03

    Meng de gekookte en uitgelekte rijst met de room, mosterd, zout en peper. Doe er de worsten en prei bij.

  • 04

    Schep over in een gratinschotel en bestrooi met geraspte kaas.

  • 05

    Zet 20 minuten in een oven voorverwarmd op 180°C.

  • 06

    Bestrooi met bieslook en serveer.

  • 07

    Anti-verspillingstip: vervang worstjes door restjes gebraden kip of ham.