Vlaams stoofvlees, recept van de bomma

Redelijk

20 min

2u30

6-8

  • 1,5 kg rundstoofvlees (schouderstuk)

  • 3 oignons

  • 3 grote wortels, in grove stukken gesneden

  • 250 g gerookt spek in dikke sneden

  • 3 el bloem

  • 75 cl bruin bier (zoals Leffe Bruin of Chimay)

  • 2 el Dijon-mosterd

  • 2 sneetjes peperkoek

  • 1 kruidentuiltje

  • 40 g boter

  • Peper en zout

  • 01

    Snij het vlees in grote stukken en schroei dicht in de hete boter.

  • 02

    Voeg de gesnipperde uien en de stukjes spek toe en bestrooi met bloem. Zorg dat het vlees goed bedekt is en bak nog enkele minuten.

  • 03

    Doe er het bier, de wortels, de met mosterd besmeerde peperkoek en het kruidentuiltje bij. Kruid met peper en zout.

  • 04

    Dek af en laat 2u30 sudderen op een zacht vuur. Meng af en toe.

  • 05

    Heerlijk met knapperige homemade frietjes