Mediterrane spread paprika-feta

Makkelijk

10 min

15 min

4 tot 6

  • 2 rode paprika’s

  • 150 g feta

  • 1 el Griekse yoghurt

  • 1 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 1 klein knoflookteentje (optioneel)

  • Enkele verse basilicumof oreganoblaadjes

  • Zwarte peper

  • 01

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  • 02

    Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en leg op een bakplaat (met de velkant naar boven). Bak 15 minuten tot het vel lichtjes donkerder wordt.

  • 03

    Laat afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.

  • 04

    Mix de paprika’s met de feta, Griekse yoghurt, olijfolie, het citroensap en de knoflook (indien gebruikt) tot een romige maar licht korrelige massa. Voeg zwarte peper toe.

  • 05

    Versier met basilicum of oregano en dien koel op

  • 06

    Tip: Bestrooi vlak voor het serveren met za’atar, paprikapoeder of chilivlokken.