Makkelijk
15 min
4
2 rijpe nectarines (of perziken)
1 kleine courgette (of ½ komkommer)
150 g de feta
1 kleine rode ui
1 handvol rucola of jonge scheuten
1 tiental verse muntblaadjes
1 el citroensap
el olijfolie
1 el witte balsamicoazijn (of honing)
Zout, peper van de molen
Maak de ingrediënten klaar: was de nectarines en de courgette. Snij de nectarines in dunne kwartjes. Snij de courgette (of komkommer) in halve maantjes. Pel de rode ui en snij hem fijn.
Maak de salade: doe de rucola in een grote slakom, voeg de kwartjes nectarine, de courgette en rode ui toe en bestrooi met de verkruimelde feta.
Maak de vinaigrette: meng in een kommetje de olijfolie, het citroensap, de witte balsamicoazijn (of een vleugje honing), zout en peper.
Giet de vinaigrette over de salade, leg er de verse muntblaadjes op, schep voorzichtig om en serveer koel.