Venkelsalade appel, parmezaan en walnoten

Makkelijk

20 min

4

  • 1 grote venkelknol

  • 1 groene appel (type Granny Smith)

  • 1 handvol walnoten

  • 100 g parmezaansnippers

  • Enkele takjes dille (of bladpeterselie)

  • Voor de vinaigrette : 2 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • 1 tl zachte mosterd

  • Zout en peper

  • 01

    Was de venkel, verwijder de stelen en hak fijn met een mandoline of mes.

  • 02

    Snij de appel in dunne plakjes (met de schil er nog aan) en besprenkel met enkele druppels citroensap zodat ze niet bruin worden.

  • 03

    Vermeng de ingrediënten voor de dressing in een kom.

  • 04

    Roer de venkel, appel en walnoten onder elkaar in een kom. Doe er de parmezaanschilfers en de fijngehakte dille bij.

  • 05

    Giet de vinaigrette erover en meng voorzichtig.