Brochettes van kip met rode pesto en gegrilde groenten

Makkelijk

25 min

4

  • 600 g kipfilets

  • 90 g pesto van zongedroogde tomaten

  • 2 el kippenbouillon

  • 2 kleine rode uiren

  • 1 kleine courgette

  • 8 champignons

  • 1 rode paprika

  • 1 oranje paprika

  • 2 el olijfolie

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 1 el fijngehakt vers basilicum

  • 1 tl geraspte citroenschil

  • 01

    Snij de kipfilet in blokjes.

  • 02

    Vermeng de pesto met de bouillon en voeg de kippenblokjes toe

  • 03

    Wentel het vlees goed door de mix van bouillon en pesto. Zet aan de kant.

  • 04

    Snij de uien en de courgette in schijfjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in stukken.

  • 05

    DVermeng in een kom de olijfolie, de knoflook, het basilicum en de geraspte citroenschil en doe er alle groenten bij. Roer de groenten goed door de saus en laat ze uitlekken in een vergiet.

  • 06

    Prik afwisselend vlees en groenten op spiesen en bak die op de barbecue.