Stoofgerechten: een mix van traditie en authenticiteit

Stoofgerechten zijn veel meer dan een eenvoudige culinaire bereiding; ze weerspiegelen een lange traditie, bewaarde authenticiteit en een ongeëvenaarde smaakervaring. Deze gestoofde lekkernijen vinden hun oorsprong in verschillende streken van de wereld en maken integraal deel uit van ons gastronomisch erfgoed. Stoofpotjes: een wereldwijde traditie Stoofgerechten zijn niet voorbehouden aan één cultuur. Van Italiaanse ossobuco … Continued

Lichtmis bij louis delhaize: zoete en hartige pannenkoeken staan in de kijker!

Lichtmis is een heerlijk feest dat elke 2 februari gevierd wordt en het begin van het pannenkoeken seizoen inluidt. Bij louis delhaize vieren we deze traditie met onze verse eieren, 100% lokaal, van kippen die worden gehouden op 30 hectare vrije uitloop met plantaardige voeding. Perfect voor lekkere pannenkoeken! Zoete pannenkoeken: traditie en verwennerij Klassiek … Continued

Achter de schermen in de Mag: Een culinaire duik in de winter

Bij louis delhaize delen we graag een blik achter de schermen van ons magazine, waar elke speciale editie nauwgezet wordt samengesteld voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Lichtmis: een feest pannenkoeken-tiviteit Het februarinummer opent met een emblematische viering van de winter – Lichtmis. Onze teams gingen weken van tevoren aan de slag om de magie van … Continued

Winterse superfoods: boost je immuniteit

De winter is in aantocht, met kortere dagen, koelere temperaturen en het gebruikelijke optocht van verkoudheden en griep! Om deze seizoensgebonden ongemakken het hoofd te bieden, kunnen we onszelf helpen met winterse superfoods, nutritionele toppers die uw immuniteit een boost kunnen geven en u kunnen helpen om in topvorm te blijven. Ontdek deze krachtige voedingsmiddelen … Continued

Detox na de feesten

De feestdagen staan synoniem voor stevige maaltijden en heerlijk eten. Maar na een paar weken van festiviteiten is het belangrijk om terug te keren naar goede eetgewoonten. Hier zijn een paar tips om u te helpen weer in topvorm te komen en gezond te blijven na de feestdagen. 1. BEGIN MET EEN DETOX NA HET … Continued

NIEUWJAAR: EEN STRESSVRIJ BUFFET VAN LEKKERNIJEN VAN LOUIS DELHAIZE

Feestelijke tijden betekent vaak zin hebben om samen te komen voor een goede maaltijd. Maar de realiteit van ons hectische leven kan het soms moeilijk maken om een uitgebreide maaltijd te bereiden!  Of het nu oudejaarsavond is of een etentje met vrienden, een buffet is een praktische en heerlijke oplossing! En er is geen betere … Continued

HOE VERSIER JE SNEL EN GEMAKKELIJK JE FEESTTAFEL?

De kerstfestiviteiten naderen snel en U wilt uw gasten verblinden met een tafel vol magie? Geen paniek! We hebben een aantal snelle en makkelijke ideeën voor u op een rijtje gezet om uw tafelschikking zonder veel moeite om te toveren in een feestelijke sfeer . Als u dit op het laatste nippertje doet en u … Continued

BACKSTAGE VAN HET EINDEJAARSMAGAZINE

Elk jaar komt het culinaire eindejaarsmagazine van Louis Delhaize tot leven via een echt creatief proces. In dit artikel nemen we je mee achter de schermen van de fotoshooting voor het magazine: een wereld waar passie voor eten en visuele kunst elkaar ontmoeten. Achter elk heerlijk gedrukt recept zit een nauwgezet proces dat lang begint … Continued

Appels en peren : lokaal fruit en van het seizoen

Appels en peren zijn de twee toonaangevende fruitsoorten in België! Ontdek ze en receptideeën op basis van onze twee favoriete fruitsoorten! De appel, de meest geconsumeerde vrucht van ons land! Bekend in een brede waaier aan variëteiten en smaken, is de appel geschikt voor alle momenten van de dag. Rijk aan vezels en antioxidanten, het … Continued

Pompoenen gekweekt met slimme landbouw bij
louis delhaize

Jean-Yves Vancompernolle en zijn echtgenote Bernadette Vromman zijn gepassioneerde producenten. Samen runnen ze Ferme des grands prés, een traditionele fruit- en groente boerderij. Hun activiteiten bestaan uit het kweken van verschillende soorten fruit en groenten volgens de principes van de slimme of de biologische landbouw. Ze zijn meer bepaald gespecialiseerd in de teelt van eetbare … Continued