NIEUWJAAR: EEN STRESSVRIJ BUFFET VAN LEKKERNIJEN VAN LOUIS DELHAIZE

Feestelijke tijden betekent vaak zin hebben om samen te komen voor een goede maaltijd. Maar de realiteit van ons hectische leven kan het soms moeilijk maken om een uitgebreide maaltijd te bereiden!  Of het nu oudejaarsavond is of een etentje met vrienden, een buffet is een praktische en heerlijke oplossing! En er is geen betere … Continued

HOE VERSIER JE SNEL EN GEMAKKELIJK JE FEESTTAFEL?

De kerstfestiviteiten naderen snel en U wilt uw gasten verblinden met een tafel vol magie? Geen paniek! We hebben een aantal snelle en makkelijke ideeën voor u op een rijtje gezet om uw tafelschikking zonder veel moeite om te toveren in een feestelijke sfeer . Als u dit op het laatste nippertje doet en u … Continued

BACKSTAGE VAN HET EINDEJAARSMAGAZINE

Elk jaar komt het culinaire eindejaarsmagazine van Louis Delhaize tot leven via een echt creatief proces. In dit artikel nemen we je mee achter de schermen van de fotoshooting voor het magazine: een wereld waar passie voor eten en visuele kunst elkaar ontmoeten. Achter elk heerlijk gedrukt recept zit een nauwgezet proces dat lang begint … Continued

Appels en peren : lokaal fruit en van het seizoen

Appels en peren zijn de twee toonaangevende fruitsoorten in België! Ontdek ze en receptideeën op basis van onze twee favoriete fruitsoorten! De appel, de meest geconsumeerde vrucht van ons land! Bekend in een brede waaier aan variëteiten en smaken, is de appel geschikt voor alle momenten van de dag. Rijk aan vezels en antioxidanten, het … Continued

Pompoenen gekweekt met slimme landbouw bij
louis delhaize

Jean-Yves Vancompernolle en zijn echtgenote Bernadette Vromman zijn gepassioneerde producenten. Samen runnen ze Ferme des grands prés, een traditionele fruit- en groente boerderij. Hun activiteiten bestaan uit het kweken van verschillende soorten fruit en groenten volgens de principes van de slimme of de biologische landbouw. Ze zijn meer bepaald gespecialiseerd in de teelt van eetbare … Continued

COMFORT FOOD: ALS ETEN GOED IS VOOR LICHAAM EN ZIEL!

Het is niet voor niets dat herfst en winter de favoriete tijden zijn voor comfortfood. Tijdens dit seizoen van het jaar willen we maar één ding: cocoonen, warm binnen blijven en de tijd nemen om heerlijke gerechten te bereiden om van te genieten met familie of vrienden. Comfort food Comfortfood, of “troostend eten”, omvat gerechten … Continued

HOE CREËERT U EEN ANGSTAANJAGENDE SFEER VOOR DE HALLOWEENTAFEL

De herfst is aangebroken en daarmee ook een van de leukste feestdagen van het jaar: Halloween. Dit is het perfecte moment om uw creativiteit de vrije loop te laten en uw huis om te toveren tot een waar spookhuis. Of u nu een groot feest of een kleine familiebijeenkomst organiseert, tafeldecoratie is een essentieel element … Continued

Dethier en Pirard, biologische rundveehouders van moeder op zoon

In de Condroz is een familieboerderij overgestapt op biologische landbouw en produceert nu al zo’n twintig jaar biologisch rundvlees. In de ogen van Martine en haar zoon Florent is het meer dan een industrie, het is een filosofie! VOOR NIETS DAN HET BESTE Dat de kwekers van Dethier-Pirard en de winkels van Louis Delhaize al … Continued

EIEREN LOUIS : 100% LOKAAL

Het nieuwste product in het louis-assortiment, de “louis”-eieren, zijn vers, 100% lokaal en worden verkocht in dozen van 6 of 12 eieren. Ze komen van kippen die genieten van een 100% plantaardige voeding en 13 hectare vrijheid. Waar kippen koninginnen zijn Lokale “louis”-eieren worden geproduceerd in de boerderij  Bois du Roi in Gerpinnes. Met enorme … Continued

Snelle en makkelijke maaltijden voor de week

De week is vaak een race tegen de klok. Tussen werk, school, buitenschoolse activiteiten en alle dagelijkse klusjes door kan het moeilijk zijn om de tijd te vinden. Het kan verleidelijk zijn om je toevlucht te nemen tot zelf koken of maaltijdbezorging, maar met een beetje organisatie en een paar eenvoudige recepten kun je in … Continued