Dethier en Pirard, biologische rundveehouders van moeder op zoon
In de Condroz is een familieboerderij overgestapt op biologische landbouw en produceert nu al zo’n twintig jaar biologisch rundvlees. In de ogen van Martine en haar zoon Florent is het meer dan een industrie, het is een filosofie!
VOOR NIETS DAN HET BESTE
Dat de kwekers van Dethier-Pirard en de winkels van Louis Delhaize al enkele jaren hand in hand gaan, is geen toeval. In onze winkels delen we dezelfde visie, die de kwaliteit, de versheid en de traceerbaarheid van onze producten omvat. Onze inkopers zijn letterlijk compromisloos in hun eisen, en dit betekent dat klanten van Louis Delhaize en Delfood zonder nadenken kunnen genieten van hun producten.
Biologisch rundvlees, je beste vriend op het gebied van smaak
Rundvlees, met mate gegeten, is een intensieve bron van zowel smaak als mineralen.
Niet voor niets is rundvlees de favoriet van de Belgische ‘vleesliefhebbers’, die tot 16 kg per jaar eten. Rijk aan smaak, met een ongeëvenaarde textuur, het heeft alles om de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen. Alleen is dit uitzonderlijke rode vlees de laatste jaren onder vuur komen te liggen. Diëtisten raden nu aan om het niet meer dan twee keer per week te eten, en natuurlijk als onderdeel van een dieet dat rijk is aan fruit, groenten en andere eiwitbronnen. Reden te meer om te kiezen voor vlees van uitzonderlijke kwaliteit, dat aan al je eisen voldoet of, simpel gezegd, minder eet maar meer smaakt!
KWALITEITEN EN VOORZORGSMAATREGELEN
Rundvlees is een ware mijn van ijzer en andere mineralen, zoals selenium, zink en koper. Het zijn deze mineralen die rundvlees zo’n belangrijk onderdeel maken van een gezond, evenwichtig dieet. Maar het is net zo rijk aan allerlei vitamines, vooral B-vitamines. Om al deze voordelen intact te houden, raden specialisten aan om het niet te lang te koken!
Een eenvoudig trucje dat het verschil maakt qua smaak? Leg je vlees niet meteen vanuit de koelkast in de pan, maar laat het een half uur rusten op kamertemperatuur voor een echte smaakboost.
Er is meer in het leven dan biefstuk
Ken je rundvlees op je duimpje? Of beter gezegd, denk je dat je het op het puntje van je vork kent?
Maar er zijn delen, en zelfs bereidingen, waar we niet genoeg bij stilstaan:
- De wang: een stuk dat overeenkomt met de helft van de kaak, zowel mals als stevig, en vooral geschikt voor lang gestoofde gerechten. Favoriete bereidingen: pot-au-feu en boeuf bourguignon.
- Basse-côte: een goedkoop stuk vlees dat meer bekendheid verdient, zowel om zijn textuur als om zijn smaak. Het leent zich bijzonder goed voor gehakte steaks, exotische recepten en andere soepen. Favoriete bereidingen: alle gerechten die groenten en rundvlees combineren, evenals Aziatisch geïnspireerde soepen zoals ramen.
Ontdek meer over onze receptideeën voor rundvlees op onze receptenpagina:
- Gegrilde runderreepjes met sperziebonen
- Wok roergebakken noedels met rundvlees en groenten
- Rosbief met romige bloemkoolgratin
- Batch-gekookte stoofschotel van rundvlees
- Runderbourguignon