Appelflap

Eenvoudig

15 min

4

  • 1 rol bladerdeeg

  • 3 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden

  • 50 g suiker

  • theelepel kaneelpoeder

  • 1 eetlepel boter

  • 1 losgeklopt ei (om te bestrijken)

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 02

    Smelt de boter in een pan en voeg de appelblokjes toe. Bestrooi met suiker en kaneel en bak op middelhoog vuur tot de appels zacht zijn.

  • 03

    Snijd het bladerdeeg in vierkantjes. Leg een lepel appelmengsel in het midden van elk vierkantje.

  • 04

    Vouw de vierkantjes dubbel om driehoekjes te vormen en druk de randen met een vork goed aan.

  • 05

    Bestrijk de flap met losgeklopt ei.

  • 06

    Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

  • 07

    Laat iets afkoelen voordat je serveert.