Gemakkelijk
25 min
25 min
4
1 zoete aardappel
1 el olijfolie
1 kl lookpoeder
½ kl paprikapoeder
60 g gekookte kikkereweten
2 el granaatappelpitten
100 g gemengde sla
3 el geroosterde amandelen
30 g blauwe kaas
peper en zout
1 kl olijfolie
½ kl honing
½ kl mosterd
½ kl ciderazijn
Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Meng in een kom de zoete aardappel met de olijfolie, het lookpoeder en de paprika. Kruid met peper en zout.
Leg de blokjes zoete aardappel op een bakplaat en laat 25 minuten bakken in een oven van 180°C.
Maak de saus: meng de olijfolie, de olie, de mosterd en de ciderazijn.
Wanneer de zoete aardappel gaar is, laat je hem lichtjes afkoelen. Doe vervolgens de gemengde sla in een grote slakom en voeg de zoete aardappel, de kikkererwten, de granaatappelpitten, de amandelen en de blauwe kaas toe.
Doe net voor het opdienen de saus over de sla en meng.