Luikse salade heruitgevonden

Gemakkelijk

25 min

30 min

4

  • 500 g krielaardappelen

  • 300 g spruitjes

  • 150 g spekblokjes

  • 2 lente-uitjes

  • 1 sjalot

  • 1 el azijn

  • 2 el olie

  • 1 el mosterd

  • 2 el fijngehakte peterselie

  • Zout en peper

  • 4 hardgekookte eieren (optioneel)

  • 01

    Blancheer de spruitjes 5 minuten in gezouten kokend water. Giet ze af.

  • 02

    . Halveer de krielaardappelen en leg ze samen met de spruitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  • 03

    Besprenkel met olie, voeg zout en peper toe, en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C

  • 04

    Bak de spekblokjes samen met de fijngesneden lente-uitjes en sjalot.

  • 05

    Maak een vinaigrette door de olie, azijn en mosterd te mengen. Breng op smaak met zout en peper.

  • 06

    Meng de krielaardappelen, spruitjes, spekblokjes, gehalveerde eieren en de gebakken uitjes. Besprenkel met de vinaigrette en strooi de fijngehakte peterselie erover.

  • 07

    Serveer warm.