Eenvoudig
25 min
4
400 g linguine
300 g gepelde scampi's
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 eetlepels olijfolie
1 bosje verse basilicum, gehakt
1 bosje verse peterselie, gehakt
Sap van 1 citroen
Zout en peper
Geraspte Parmezaanse kaas (naar smaak)
Kook de linguine volgens de instructies op de verpakking. Giet af, voeg een scheutje olijfolie toe en zet apart.
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot het geurig is (ongeveer 1 minuut).
Voeg de scampi's toe en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot ze roze worden. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gekookte linguine toe aan de pan met de scampi's. Voeg het citroensap, de gehakte basilicum en peterselie toe. Meng goed zodat de pasta goed bedekt is.
Breng indien nodig op smaak. Serveer onmiddellijk, met geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.