Gevulde tomaten met liefde

Eenvoudig

30 min

4

  • 8 grote tomaten om te vullen

  • 500 g gemengd gehakt (varkens-of rundergehakt naar keuze)

  • 1 middelgrote ui, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

  • Verse basilicumblaadjes ter garnering

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  • 02

    Snijd voorzichtig de bovenkant van de tomaten af en hol ze uit met een lepel. Bewaar het tomatenvlees

  • 03

    Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

  • 04

    Voeg het gehakt toe aan de pan en bak tot het goed bruin is. Breng indien nodig op smaak.

  • 05

    Vul de uitgeholde tomaten met het gehaktmengsel

  • 06

    Plaats de gevulde tomaten in een ovenschaal en zet voorzichtig de bovenkant terug op de tomaten.

  • 07

    Bak ongeveer 20 minuten, tot de tomaten zacht zijn. Suggestie: Serveer met quinoa of rijst naar keuzel Eet smakelijk!