Luchtige brie met geroosterde appels

Eenvoudig

10 min

15 min

4

  • 200 g brie op kamertemperatuur

  • 2 appels

  • 1 el honing

  • 10 g boter

  • Enkele takjes tijm

  • Een handvol gehakte walnoten

  • Een snufje fleur de sel

  • 01

    Bak de appels, in partjes gesneden, in de boter en honing tot ze licht gekarameliseerd zijn. Voeg enkele takjes tijm toe voor extra smaak.

  • 02

    Verwijder ondertussen de korst van de brie en klop deze luchtig tot een gladde crème.

  • 03

    Schep de luchtige brie in een kom, voeg de geroosterde appels toe en bestrooi met gehakte walnoten.

  • 04

    Voeg een snufje fleur de sel toe en serveer.

  • 05

    Tip: Varieer door de appels te vervangen door pruimen, peren, vijgen of sinaasappels geroosterd met honing.