Zomerlunch

Geniet van de zomer: lunchen in de openlucht en de smaken van augustus

AAh, augustus! De maand van het jaar waarin de zomer haar hoogtepunt bereikt, met zonnige dagen en zwoele avonden die perfect zijn om te ontspannen.

Het is de perfecte tijd om te genieten van een lunch in de openlucht onder een azuurblauwe hemel, en te genieten van de geneugten van het zomerseizoen.

Laten we samen uitzoeken hoe we deze zomer namiddagen onvergetelijk kunnen maken, door de verse producten naar voor te brengen die de markten in augustus sieren.

Lunchen in de open lucht: een festijn in de zon

1 / Picknick voor fijnproevers

Maak van je lunch een gastronomisch uitje met een picknick onder de bomen of aan het water. Maak kleurrijke salades en zomerse sandwiches, en vergeet niet een selectie vers fruit mee te nemen. Voeg een vleugje verfijning toe met een gekoelde fles witte wijn.

2 / Zomerse barbecue

Roep je vrienden en familie bijeen voor een barbecue in de open lucht. Kies voor gegrild vlees en seizoensgroenten. Gemarineerde kipspiesjes, gegrilde maïs en gevulde paprika’s zijn allemaal heerlijke keuzes. Serveer met frisse salades en een licht dessert, zoals fruitspiesjes.

Zonnige namiddagen: verfrissend en ontspannend

1 / Siësta in de schaduw

Na een stevige lunch gaat er niets boven een siësta in de schaduw van een boom of parasol. Pak een goed boek en een licht deken en laat je meevoeren door het zachte geruis van de zomer.

2 / Fruitige cocktails

Verfraai je zonnige namiddag met verfrissende cocktails. Denk aan cocktails met champagne en pompelmoes, piña colada’s of feestelijke mocktails met cranberries en soda met citrusvruchten. Voeg ijsblokjes en schijfjes citroen toe voor een extra zomers tintje.

Seizoensproducten in augustus: een festijn van frisheid

1 / Sappige tomaten

In augustus barsten de markten van de sappige, zoete tomaten. Profiteer ervan om frisse caprese salades, bruschetta’s of gazpachos te bereiden. De eenvoud van deze gerechten benadrukt de uitzonderlijke kwaliteit van zomertomaten.

tartare de tomates basilic

2 / Zoete perziken

Perziken, op hun hoogtepunt in augustus, geven een zoete toets aan je zomerse maaltijden. Geniet ervan als dessert of voeg ze toe aan verfrissende fruitsalades met gegrilde perziken.

Salade estivale avec des légumes et des pêches dans une assiette sur une table

3 / Courgettes en aubergines

Deze veelzijdige groenten zijn overvloedig aanwezig in augustus. Grill ze voor de barbecue, sauteer ze in een pan met verse kruiden of gebruik ze om een heerlijke ratatouille te maken, vergezeld van boerenworst.

Of je je dagen nu doorbrengt aan zee, in een lommerrijk park of gewoon op je terras, augustus biedt talloze mogelijkheden om de zomer te vieren. 

Aarzel niet om naar je plaatselijke winkel te gaan op zoek naar de meest verse producten en verwerk ze in je openlucht maaltijden. 

Het is tijd om gastronomische herinneringen te creëren en de schoonheid van de zomer te vieren onder de augustuszon.