HOE CREËERT U EEN ANGSTAANJAGENDE SFEER VOOR DE HALLOWEENTAFEL

table d'halloween

De herfst is aangebroken en daarmee ook een van de leukste feestdagen van het jaar: Halloween. Dit is het perfecte moment om uw creativiteit de vrije loop te laten en uw huis om te toveren tot een waar spookhuis. Of u nu een groot feest of een kleine familiebijeenkomst organiseert, tafeldecoratie is een essentieel element bij het creëren van een griezelige en onvergetelijke sfeer. In dit artikel zullen we enkele creatieve ideeën verkennen voor het versieren van uw Halloween-tafel.

table d'halloween

KIES EEN ENG THEMA

Voordat u uw tafel gaat decoreren, kiest u een thema dat past bij de sfeer die u wilt creëren. Hier zijn enkele populaire Halloween-thema-ideeën:

 1. Spookhuis :Gebruik donkere kleuren, zwarte kaarsen en spinnenwebben om een ​​mysterieuze sfeer te creëren.
 2. Kerkhof : Plaats miniatuur grafstenen, skeletten en lantaarns om uw tafel het gevoel te geven dat deze zich op een spookachtig kerkhof bevindt.
 3. Heksen en ketels : Zet in op heksenhoeden, bezems en ketels voor een betoverende tafel.
 4. Zombies: Gebruik nepbloed, uitgehaalde ledematen van poppen en handen die uit het vuil steken voor een zombie sfeer.

Nadat u een thema heeft gekozen, kunt u beginnen met het selecteren van de bijpassende decoratieve elementen om uw Halloween-tafel te creëren.

chapeau de sorcière sur table

GEBRUIK EEN GESCHIKT KLEURENPALET

Kleuren spelen een cruciale rol bij het creëren van de Halloween-sfeer. Kies voor een donker, rijk kleurenpalet, zoals zwart, paars, diep rood en oranje. Deze kleuren roepen het mysterie en de opwinding van Halloween op.

TAFELKLEDEN EN TAFELLOPERS

Kies voor uw Halloween-tafel een tafelkleed of loper die bij uw thema past. Spinnenweb Tafelkleed, effen zwarte tafelkleden of tafelkleden met Halloween-patronen zijn uitstekende keuzes. U kunt zelfs uw eigen tafelloper maken met spinnenwebben, gevallen bladeren en kaarsen voor een rustiek effect.

décoration table halloween

SFEERVERLICHTING

Verlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van de Halloween-sfeer. Doe alle hoofdlichten uit en vertrouw op kaarsen, lantaarns en lichtslingers voor een zachte, mysterieuze gloed. Zwarte kaarsen, vleermuisvormige kandelaars en met pompoenen versierde lantaarns geven uw tafel een griezelig tintje.

GRIEZELIGE ACCESSOIRES

Om uw tafeldecoratie een finishing touch te geven, vergeet dan niet de griezelige accessoires. Schik gesneden pompoenen, plastic spinnen, schedels en plastic botten. U kan ook plaatskaarten maken in de vorm van spoken of vleermuizen om een ​​leuk tintje aan uw tafel te geven.

potiron halloween

VOORAL NIET DE VERGETEN : ETEN EN DRINKEN !

Om de ervaring compleet te maken, zorg er ten slotte voor dat het eten en drinken dat u opdient  ook in het Halloween-thema past. Kleurrijke cocktails, cupcakes versierd met eetbare spinnenwebben en pompoenvormige snoepjes zijn allemaal manieren om uw gasten te verrassen.

In ons herfstmagazine vind u een hele reeks angstaanjagende recepten voor een onvergetelijke avond!

 • Cocktail met uitpuilende ogen

 • Mummies van bladerdeeg en bloederige saus

 • Angstaanjagende taart met butternut en parmezaan

 • Mini-Halloween-pizzas

 • Eieren met spinnen

 • Spook Meringues

 • Monster-mousse met pompoen en cookies

monstro mousse halloween
mini pizzas pour halloween
oeufs aux araignées Halloween
momies feuilletées pour Halloween

Laat uw creativiteit de vrije loop en maak van dit Halloweenfeest een onvergetelijke ervaring voor u en uw gasten. Fijne Halloween !