Zomerslaatje met linzen, frambozen en ricotta

Makkelijk

15 min

20 min

4

  • 200 g groene linzen

  • 100 g verse frambozen

  • 250 g de ricotta

  • 1 biologische citroen (schil + sap)

  • 1 tl espelettepeper

  • 2 handenvol jonge sla of rucola

  • 30 g amandelschaafsel, licht geroosterd

  • Peper en zout

  • Olijfolie

  • 01

    Kook de linzen in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen

  • 02

    Meng de ricotta met een beetje geraspte citroenschil en citroensap, de espelettepeper en een snufje zout.

  • 03

    Meng de linzen, de jonge sla, de frambozen en het amandelschaafsel in een kom.

  • 04

    Schep quenelles van ricotta op het slaatje. Besprenkel met olijfolie en breng vlak voor het serveren op smaak met peper.