Eenvoudig
50 min
4
500 g witte asperges
4 sneden rauwe ham
een bokaal halfgedroogde tomaten in olie
2 sneden boerenbrood
2 el verse platte peterselie, fijngehakt
el olijfolie
50 g parmezaanschilfers
100 g de ricotta
De zeste van een citroen
20 g boter
Zout en peper
Enkele basilicumblaadjes
Kook de geschilde en schoongemaakte asperges 15 tot 20 minuten in water, naargelang de grootte van de stengels. Controleer met de punt van een mes of ze gaar zijn. Zet weg
. Leg de sneden rauwe ham op een bakplaat met bakpapier. Plaats 10 minuten in een oven van 150°C. Zet weg
Leg de sneetjes brood op dezelfde bakplaat. Strijk ze lichtjes in met olijfolie en strooi er fijngehakte platte peterselie over. Laat 5 minuten roosteren. Zet weg
Meng in een kom de ricotta met de citroenzeste. Kruid met peper en zout.
Bak de asperges enkele minuten aan in een hete pan met boter. Kruid met peper en zout.
Leg de warme asperges op een bord. Verdeel er de bereiding van ricotta over. Voeg de chips van rauwe ham, de gekonfijte tomaten en de broodkorstjes toe. Bestrooi met parmezaanschilfers en enkele basilicumblaadjes.