Gemakkelijk
1h10
4
4 tomaten
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
150g rijst
60g geraspte Parmezaanse kaas
bosje basilicum
oregano
5 el olijfolie
Peper & zout
Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng gezouten water aan de kook in een kleine steelpan en kook de rijst 10 minuten giet het dan af. Reserveren.
Pel en snipper de ui en knoflook. Was en snijd de paprika in kleine blokjes.
Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit ui, knoflook en paprika met een scheutje water tot ze zacht zijn.
Was de tomaten, snij het kapje er af en ontdoe ze van het vruchtvlees. Plaats het vruchtvlees in de kom van een mixer.
Voeg de basilicum, parmezaan en een beetje oregano toe. Zout en peper. Meng de saus erdoor.
Leg een bedje van rijst op de bodem van een ovenschaal.
Meng de rest van de rijst met de tomatensaus, uien, knoflook en paprika.
Vul de tomaten met het rijstmengsel. Leg het hoedje erop.
Besprenkel met olijfolie.
Bak ongeveer 50 minuten, tot de hoedjes van de tomaten lichtjes bruin zijn.