Tacos met kip en kool

Eenvoudig

15 min

15 min

4

  • 8 maïs- of tarwetortilla’s

  • 400 g kipfilet

  • 200 g fijngesneden rode kool

  • 100 g fijngesneden groene kool of Chinese kool

  • 1 avocado

  • 1 limoen

  • 2 el olijfolie

  • 1 càc de paprika fumé

  • tl gemalen komijn

  • 1/2 tl chilipoeder (optioneel)

  • 4 el crème fraîche of natuuryoghurt

  • Zout, peper

  • 01

    Snijd de kipfilets in reepjes. Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder, komijn, chilipoeder, zout en peper. Bedek de kipreepjes met dit mengsel.

  • 02

    Bak de kip in een hete pan gedurende 8-10 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

  • 03

    Meng de fijngesneden kool met het sap van een halve limoen, een snufje zout en een scheutje olijfolie. Laat enkele minuten marineren om de kool iets zachter te maken.

  • 04

    Prak de avocado, voeg een snufje zout en een beetje limoensap toe en meng goed.

  • 05

    Verwarm de tortilla’s in een droge pan of in de magnetron zodat ze zacht worden.

  • 06

    Smeer een lepel crème fraîche of yoghurt over elke tortilla. Voeg een portie kip, een handjevol gemarineerde kool en een lepel geprakte avocado toe.

  • 07

    Werk af met een beetje verse koriander voor een frisse toets.