Super smeuïge croque-monsieur

Makkelijk

5 min

10 min

4

  • 8 sneetjes toastbrood (liefst dik)

  • 4 sneden witte ham

  • 150 g geraspte kaas (emmentaler, comté of gruyère)

  • 40 g boter

  • 40 g bloem

  • 40 cl melk

  • 1 snufje nootmuskaat

  • Zout, peper

  • 01

    Voor de bechamelsaus: smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en roer. Giet er de melk beetje bij beetje in al kloppend bij, tot je een smeuïge saus hebt. Breng op smaak met zout en peper, een snufje nootmuskaat en een handvol geraspte kaas.

  • 02

    Voor de croque: besmeer elk sneetje brood met wat bechamelsaus. Leg de ham en een beetje geraspte kaas op 4 sneetjes. Sluit af met de andere sneetjes.

  • 03

    Gratineer royaal. Bestrijk de bovenkant met bechamelsaus, bestrooi met geraspte kaas en zet 10 tot 15 minuten in de oven op 200°C, tot de bovenkant mooi goudbruin en lopend is.

  • 04

    Serveer warm.

  • 05

    Tip : zorg voor afwisseling met kaas naar keuze (raclette, mozzarella, cheddar, reblochon …). Zo wordt het nog smeuïger.