Stracciatella-slaatje met kerstomaatjes, pesto en pijnboompitten

Makkelijk

25 min

4

  • 1 bol burrata

  • 15 cl room

  • 250 g kerstomaatjes

  • 2 el pesto (basilicum of zelfgemaakt)

  • 1 handjevol pijnboompitten

  • Een paar blaadjes vers basilicum

  • Olijfolie

  • Zout en peper

  • 01

    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Zet aan de kant.

  • 02

    Snij de kerstomaatjes in twee en leg ze op een schotel of in een diep bord.

  • 03

    Breng op smaak met zout en peper, een straaltje olijfolie en een paar basilicumblaadjes.

  • 04

    Snij de burrata in twee en leg op een bord. Voeg de room en wat zout toe en vermeng voorzichtig met een vork. Laat 20 minuten rusten.

  • 05

    Schep er hier en daar wat pesto op en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.

  • 06

    Serveer koud bij een stukje vlees.