Gemakkelijk
20 min
40 min
2
2 kippendijen
1 potje yoghurt natuur
3 el citroensap
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl komijn
1 tl gerookt paprikapoeder
Peper en zout
1 el olijfolie
Voor het slaatje: 200 g couscous
1 rode ui, in halve ringen
100 g gekookte kikkererwten
1/2 komkommer, in blokjes gesneden
15 kerstomaatjes, gehalveerd
2 el fijngehakte mun
50 g feta
3 el olijfolie
2 el citroensap
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en strijk er de kippendijen mee in. Laat minstens 1 uur marineren. Bak 40 minuten in de oven op 200 °C.
Voeg zout toe aan de couscouskorrels. Besprenkel met 2 el olijfolie en bedek met kokend water. Dek af en laat 5 minuten opzwellen. Haal de korrels uit elkaar met een vork
Vermeng de couscous in een grote kom met de kikkererwten, de ui, de komkommer, de tomaten en de munt. Breng op smaak met olie en citroen. Voeg de feta toe.
Serveer de kippendijen op de salade, met de saus.