Slaatje met shoarmakip

Gemakkelijk

20 min

40 min

2

  • 2 kippendijen

  • 1 potje yoghurt natuur

  • 3 el citroensap

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 tl komijn

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • Peper en zout

  • 1 el olijfolie

  • Voor het slaatje: 200 g couscous

  • 1 rode ui, in halve ringen

  • 100 g gekookte kikkererwten

  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden

  • 15 kerstomaatjes, gehalveerd

  • 2 el fijngehakte mun

  • 50 g feta

  • 3 el olijfolie

  • 2 el citroensap

  • 01

    Vermeng alle ingrediënten voor de marinade en strijk er de kippendijen mee in. Laat minstens 1 uur marineren. Bak 40 minuten in de oven op 200 °C.

  • 02

    Voeg zout toe aan de couscouskorrels. Besprenkel met 2 el olijfolie en bedek met kokend water. Dek af en laat 5 minuten opzwellen. Haal de korrels uit elkaar met een vork

  • 03

    Vermeng de couscous in een grote kom met de kikkererwten, de ui, de komkommer, de tomaten en de munt. Breng op smaak met olie en citroen. Voeg de feta toe.

  • 04

    Serveer de kippendijen op de salade, met de saus.