Gemakkelijk
15 min
4
4 dunne kalfsoesters
4 plakjes Serrano- of Parmaham
Verse salieblaadjes
Meel, om de schnitzels mee te bedekken
Zout en zwarte peper, naar smaak
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
1/2 kopje droge witte wijn
Vers citroensap
Kruid de kalfsescalopes aan beide kanten met peper en zout. Bestrijk ze licht met bloem en schud het overtollige eraf.
Leg op elke kotelet een salieblaadje en wikkel er een plakje parmaham omheen. Zet eventueel vast met een tandenstoker.
Verhit de boter en olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de opgerolde kalfsescalopes in de pan gedurende ongeveer 3 minuten aan elke kant, of tot ze mooi bruin en gaar zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Blus de pan af met de witte wijn. Laat de saus een paar minuten sudderen, zodat de saus iets inkookt. Voeg een scheutje vers citroensap toe aan de saus.
Doe de kalfsescalopes terug in de pan en verwarm ze kort in de saus. Serveer de kalfsescalopes warm, met verse pasta met olijfolie of tomatensaus.