Eenvoudig
2h 40 min
45 min
4
500 g bloem (type T65 ou T55)
10 g zout
8 g droge bakkersgist (of 20 g verse gist)
350 ml lauwwarm water
Meng in een grote kom de bloem en het zout. Voeg de gist toe en giet geleidelijk het lauwwarme water erbij terwijl je roert met een houten lepel.
Kneed het deeg met de hand (of met een keukenrobot) gedurende 8 tot 10 minuten, tot het glad en elastisch is.
Dek de kom af met een vochtige theedoek of vershoudfolie. Laat het deeg rijzen bij kamertemperatuur gedurende 1,5 tot 2 uur, tot het in volume verdubbeld is
Druk voorzichtig op het deeg om de lucht eruit te halen (degasseren). Vorm een bol van het deeg en laat nog eens 30 tot 40 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 240°C en plaats de pan (met deksel) in de oven om op te warmen.
Leg het deeg voorzichtig in de hete pan (op bakpapier). Bak 30 minuten met het deksel erop en daarna nog 10 tot 15 minuten zonder deksel, zodat het brood een mooie, goudbruine korst krijgt
Laat het brood afkoelen voordat je het aansnijdt.