Rumsteak met Guérande-zout en sojasaus

Gemakkelijk

10 min

4

  • 600 g rumsteak

  • 50 g grof Guérande-zout

  • 1 el olijfolie

  • Geklaarde boter

  • Sojasaus

  • 01

    Neem het vlees minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast.

  • 02

    Olie de rumsteaks in en wrijf ze, zonder te hard te duwen, langs beide zijden in met grof zout om een beschermend laagje te vormen.

  • 03

    Verhit een braad- of grillpan met een klontje geklaarde boter op een hoog vuur. Schroei het vlees 3 minuten aan, waarbij je het omdraait in het midden van de baktijd. Zet het vuur lager en bak nog 3 tot 4 minuten verder. Draai opnieuw om in het midden van de baktijd. Blus de pan met 2 el sojasaus, schraap de braadresten los en giet net voor het opdienen over het vlees.

  • 04

    Blus ondertussen af met de sojasaus en giet het kookvocht af.

  • 05

    Sprenkel de saus vlak voor het opdienen over de stukken vlees.