Gemakkelijk
15 min
30 min
4
200 g bloem
100 g koude boter in kleine stukjes
1 snuifje zout
2 à 3 el koud water
150 g ronde rijst
500 ml melk
100 g suiker
1 vanillestokje (of vanille-extract)
Meng de bloem, het zout en de koude boter tot je een zanderige textuur bekomt. Voeg geleidelijk het water toe en blijf kneden tot je een bol hebt gevormd. Wikkel in huishoufolie en plaats 30 minuten in de koelkast.
Spoel de rijst en breng de melk aan de kook met het doormidden gesneden vanillestokje. Voeg de rijst toe. Laat sudderen op een zacht vuur tot de rijst gekookt is en de textuur romig wordt. Voeg de suiker toe, meng en verwijder het vanillestokje.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol op een bebloemd werkvlak het deeg uit tot een schijf, leg in de taartvorm en werk de randen bij.
Doe de rijstgarnituur op het deeg.
Plaats de taart ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven, tot de korst goudbruin is.
Laat afkoelen, snij in stukken en dien op.