Paddenstoelensaus met foie gras

Gemakkelijk

20min

30min

1 sauskom

  • 200 g Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden

  • 1 sjalot fijngehakt

  • 2 eetlepels boter

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 teentje knoflook fijngehakt

  • 100 ml droge witte wijn

  • 200 ml kippenbouillon

  • 100 ml dikke room

  • 50 g eenden- of ganzenlever, in kleine stukjes gesneden

  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook

  • Zout en peper

  • 01

    Verwarm de boter en olijfolie op middelhoog vuur.

  • 02

    Voeg de sjalot, knoflook en champignons toe.

  • 03

    Bak ze gedurende 5 minuten.

  • 04

    Blus de pan af met de witte wijn, schraap de bodem om de aanbaksels los te maken.

  • 05

    Laat sudderen tot de wijn is gehalveerd.

  • 06

    Voeg de kippenbouillon toe en laat het 10 minuten sudderen.

  • 07

    Roer de room en de stukjes foie gras erdoor.

  • 08

    Laat nog 2 tot 3 minuten koken tot de saus lichtjes is ingedikt.

  • 09

    Voeg zout en peper toe.

  • 10

    Bestrooi met bieslook en serveer warm.