Gemakkelijk
20min
30min
1 sauskom
200 g Parijse champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
1 sjalot fijngehakt
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook fijngehakt
100 ml droge witte wijn
200 ml kippenbouillon
100 ml dikke room
50 g eenden- of ganzenlever, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels fijngehakte bieslook
Zout en peper
Verwarm de boter en olijfolie op middelhoog vuur.
Voeg de sjalot, knoflook en champignons toe.
Bak ze gedurende 5 minuten.
Blus de pan af met de witte wijn, schraap de bodem om de aanbaksels los te maken.
Laat sudderen tot de wijn is gehalveerd.
Voeg de kippenbouillon toe en laat het 10 minuten sudderen.
Roer de room en de stukjes foie gras erdoor.
Laat nog 2 tot 3 minuten koken tot de saus lichtjes is ingedikt.
Voeg zout en peper toe.
Bestrooi met bieslook en serveer warm.