Makkelijk
25 min
35 min
4
1 kleine butternut
250 g verse spinazie
200 g verse geitenkaas of een stronkje
8 tot 10 lasagnevellen
50 cl melk
40 g boter
40 g bloem
60 g geraspte parmezaan
Olijfolie
Zout, peper en muskaatnoot
Schil de butternut, snij hem in blokjes en stoom of kook 15 minuten in gezouten water. Giet af en zet opzij.
Was de spinazie, verwijder dikke stengels en laat 2-3 minuten slinken in een pan met een straaltje olijfolie erin. Giet af en laat uitlekken.
Voor de bechamelsaus: laat de boter smelten in een kookpot, voeg de bloem toe, roer 1 minuut en klop er de melk door. Laat al kloppend indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
De lasagne samenstellen: strijk een dun laagje bechamelsaus uit over de bodem van een ovenschaal en vorm dan laagjes van afwisselend lasagneblaadjes, butternut, spinazie, verkruimelde geitenkaas en bechamelsaus. Blijf zo laagjes opbouwen en eindig met bechamelsaus en geraspte parmezaan.
Bak 35 minuten op 180°C, tot de bovenkant goudbruin is. Dien warm op.