Eenvoudig
40 min
4
500 g kip (bij voorkeur been zonder bot), in stukken gesneden
2 el sojasaus
1 el sake of droge witte wijn
2 teentjes knoflook, fijngeplet
2 cm geraspte gember
4 el bloem
4 el maïzena
Frituurolie
Voor de saus : 4 el rijstazijn
4 el poedersuiker
2 el ketchup
2 el sojasaus
2 el vloeibare honing
1 el maïzena verdund in 2 el water
Meng in een grote kom de kip met de sojasaus, sake, knoflook en gember. Laat minstens 30 minuten marineren
Meng de bloem en maïzena in een plastic zak. Voeg de gemarineerde kip toe en schud tot deze goed is bedekt.
Verhit de olie in een grote koekenpan tot ongeveer 180°C. Bak de kip in kleine porties goudbruin en knapperig, ongeveer 3-5 minuten.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
Serveer warm, met zoetzure saus of je favoriete saus of gewoon met een schijfje citroen.
Voor de saus : Verwarm de azijn, suiker, ketchup en sojasaus.
Laat 3 minuten zachtjes koken.
Voeg het mengsel van maïzena en water toe en roer voortdurend tot de saus iets dikker wordt.
Haal van het vuur en laat afkoelen.