Kip karaage met zoetzure saus

Eenvoudig

40 min

4

  • 500 g kip (bij voorkeur been zonder bot), in stukken gesneden

  • 2 el sojasaus

  • 1 el sake of droge witte wijn

  • 2 teentjes knoflook, fijngeplet

  • 2 cm geraspte gember

  • 4 el bloem

  • 4 el maïzena

  • Frituurolie

  • Voor de saus : 4 el rijstazijn

  • 4 el poedersuiker

  • 2 el ketchup

  • 2 el sojasaus

  • 2 el vloeibare honing

  • 1 el maïzena verdund in 2 el water

  • 01

    Meng in een grote kom de kip met de sojasaus, sake, knoflook en gember. Laat minstens 30 minuten marineren

  • 02

    Meng de bloem en maïzena in een plastic zak. Voeg de gemarineerde kip toe en schud tot deze goed is bedekt.

  • 03

    Verhit de olie in een grote koekenpan tot ongeveer 180°C. Bak de kip in kleine porties goudbruin en knapperig, ongeveer 3-5 minuten.

  • 04

    Laat de kip uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.

  • 05

    Serveer warm, met zoetzure saus of je favoriete saus of gewoon met een schijfje citroen.

  • 06

    Voor de saus : Verwarm de azijn, suiker, ketchup en sojasaus.

  • 07

    Laat 3 minuten zachtjes koken.

  • 08

    Voeg het mengsel van maïzena en water toe en roer voortdurend tot de saus iets dikker wordt.

  • 09

    Haal van het vuur en laat afkoelen.