Gemakkelijk
15 min
30 min
4
4 eiwitten
200 g poedersuiker
1 kl vanille-extract
1 kl witte azijn
1 el maïszetmeel (Maïzena)
poedersuiker om te bestrooien
240 ml room om op te kloppen
2 el poedersuiker
1 kl vanille-extract
2 kopjes diepgevroren rode vruchten
Verwarm de oven voor op 160°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Klop in een kom de eiwitten stijf. Doe er geleidelijk de suiker, de vanille, de azijn en het maïszetmeel onder om een meringue te bekomen.
Verdeel de meringue in een rechthoek over de plaat en plaats 15-20 minuten in de oven, tot hij goudbruin kleurt.
Maak tijdens het bakken de garnituur: klop de room, de poedersuiker en de vanille tot een stevige crème.
Zodra de meringue klaar is, bestrooi je een schone handdoek met poedersuiker. Draai de meringue om op de handdoek, verwijder het bakpapier en rol de meringue op om te laten afkoelen.
Rol de meringue na het afkoelen uit en verdeel de opgeklopte room over het oppervlak. Doe er de rode vruchten op.
Rol de gegarneerde meringue op, met de handdoek als steun.
Laat de rol meringue minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de rol meringue voor het opdienen met poedersuiker en decoreer met nog enkele rode vruchten.