Gemakkelijk
45 min
4
2 eendenborstfilets
2 el honing
2 el sojasaus
1 potimarron
2 el olijfolie
1 kl lookpoeder
1 takje rozemarijn
Peper en zout
Bereiding van de potimarron:
Was de potimarron, snij in twee en verwijder de pitjes. Snij in partjes.
edek een ovenplaat met bakpapier en leg er de partjes potimarron op.
Bestrijk met olijfolie.
Kruid met peper en zout, voeg het lookpoeder toe en leg er het takje rozemarijn op.
Plaats 25 minuten in een oven van 200°C.
Bereiding van de eendenborstfilets:
Maak kruiselingse inkepingen in het vel van de eend, zonder in het vlees te snijden.
Meng in een kom de honing en de sojasaus. Strijk de eendenborstfilets in met het mengsel.
Verwarm een braadpan die in de oven kan en leg er de eendenborstfilets in op de velkant. Laat 5 minuten bakken. Draai de filets om en laat nog 3 minuten bakken.
Plaats 10 minuten in een oven van 200°C.