Gemakkelijk
25 min
25 min
4
450 g varkensgehakt
250 g kalfsgehakt
100 g geraspte parmezaan
2 eieren
2 sneetjes oudbakken brood
50 ml melk
1 ui, fijn gesnipperd
2 teentjes look, geplet
1 el verse peterselie, fijngehakt
1 kl oregano
1 snuifje zout
1 snuifje peper
Olijfolie
Meng in een kom het varkens- en kalfsgehakt, de parmezaan, de eieren, het in de melk geweekte en uitgewrongen oudbakken brood, de ui, de look, de peterselie, de oregano, het zout en de peper. Meng goed tot je een homogene massa bekomt.
Rol vleesballetjes van de gewenste grootte.
Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan en bak de vleesballetjes aan alle zijden goudbruin.
Serveer de Italiaanse balletjes met tomatensaus, verse pasta of rijst, of met een slaatje van quinoa en rauwkost.