100 % gemarmerde cake

Eenvoudig

55 min

4

  • 200 g bloem

  • 200 g suiker

  • 200 g gesmolten boter

  • 4 eieren

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 eetlepel vanille-extract

  • 2 eetlepels cacaopoeder

  • 01

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.

  • 02

    Meng de bloem en het bakpoeder in een kom.

  • 03

    Klop de suiker en de gesmolten boter in een grote kom tot een romig mengsel.

  • 04

    Voeg de 4 eieren één voor één toe aan het boter- en suikermengsel, goed kloppend na elke toevoeging.

  • 05

    Meng het bloem-mengsel door het natte mengsel tot je een homogene deeg hebt.

  • 06

    Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Voeg 1 eetlepel vanille-extract toe aan het ene deel en 2 eetlepels cacaopoeder aan het andere deel.

  • 07

    Giet afwisselend het vanille- en chocolade-deeg in de vorm, zodat je lagen creëert.

  • 08

    Marbeer het deeg door een vork in een spiraalbeweging door het deeg te trekken om patronen te maken.

  • 09

    Bak 40-45 minuten, of totdat een tandenstoker die in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt. Laat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en ervan geniet.