De kazen van de Abdij van Val-Dieu

Een reis naar het hart van het terroir en vakmanschap De kaasmakerij Terre de Fromages ligt in Herve, op een boogscheut van de abdij van Val-Dieu. Al meer dan 20 jaar staat de kaasmakerij garant voor de typische kunst van de lokale kaasmakerij. In samenwerking met de groep louis delhaize zet het bedrijf een traditie … Continued

Pompoenen gekweekt met slimme landbouw bij
louis delhaize

Jean-Yves Vancompernolle en zijn echtgenote Bernadette Vromman zijn gepassioneerde producenten. Samen runnen ze Ferme des grands prés, een traditionele fruit- en groente boerderij. Hun activiteiten bestaan uit het kweken van verschillende soorten fruit en groenten volgens de principes van de slimme of de biologische landbouw. Ze zijn meer bepaald gespecialiseerd in de teelt van eetbare … Continued

Dethier en Pirard, biologische rundveehouders van moeder op zoon

In de Condroz is een familieboerderij overgestapt op biologische landbouw en produceert nu al zo’n twintig jaar biologisch rundvlees. In de ogen van Martine en haar zoon Florent is het meer dan een industrie, het is een filosofie! VOOR NIETS DAN HET BESTE Dat de kwekers van Dethier-Pirard en de winkels van Louis Delhaize al … Continued