BACKSTAGE VAN HET EINDEJAARSMAGAZINE

shooting photo buche glacée

Elk jaar komt het culinaire eindejaarsmagazine van Louis Delhaize tot leven via een echt creatief proces. In dit artikel nemen we je mee achter de schermen van de fotoshooting voor het magazine: een wereld waar passie voor eten en visuele kunst elkaar ontmoeten. Achter elk heerlijk gedrukt recept zit een nauwgezet proces dat lang begint voordat de lezer de eerste pagina omslaat.

Het begint allemaal met een getalenteerde chef-kok die recepten bedenkt volgens bepaalde criteria. In een speciaal uitgeruste studio brengt ze die recepten tot leven en kookt ze elk gerecht met liefde en expertise. Maar dat is niet genoeg – deze creaties moeten vervolgens op een onweerstaanbare manier worden gepresenteerd. Dat is waar teamwork om de hoek komt kijken.

backstage louis delhaize

Het decor, het in scène zetten, de belichting, alles moet perfect zijn. De fotograaf, gewapend met zijn camera, gaat aan de slag. Maar om de essentie van een gerecht vast te leggen, is meer nodig dan een paar klikken. Het gaat om retoucheren, aanpassen en het zorgvuldig verplaatsen van elementen. Soms kan een eenvoudige verandering van hoek een gewoon gerecht veranderen in een culinair kunstwerk.

Decorelementen kunnen worden verplaatst, verwisseld of toegevoegd. Een stof kan worden veranderd, een bord kan worden vervangen. Elk detail telt. Het doel is om een beeld te creëren dat niet alleen smaak maar ook emotie oproept, terwijl het de lezer probeert mee te nemen in een visueel en inspirerend universum.

backstage magazine louis delhaize

De testen zijn essentieel. Er worden tests uitgevoerd totdat elk element perfect is uitgelijnd. En dan is er nog het praktische aspect: niet vergeten om genoeg ruimte over te laten op de foto  zodat de grafisch ontwerper titels en bijschriften op een harmonieuze manier kan toevoegen.

Wat dit proces nog spannender maakt, is de creatieve vrijheid die het biedt. Het team kan experimenteren en spelen met kleuren, texturen en vormen. De toevoeging van een decoratief element kan de esthetiek van een foto volledig veranderen. Verbeelding is de enige beperking. We doen het, we maken het ongedaan, tot we het beste resultaat hebben.

Het gaat niet alleen om teamwork, maar ook om passie. Iedereen die erbij betrokken is, van de projectmanager tot de studio assistent, van de fotograaf tot de grafisch ontwerper, levert zijn eigen unieke bijdrage aan het geheel. En wat het proces nog meer de moeite waard maakt, is dat nadat de laatste foto is genomen en gevalideerd, het team het voorrecht heeft om te proeven van de lekkernijen die werden bereid 🙂 . Een heerlijke beloning voor urenlang hard werken en eindeloze creativiteit.

shooting photo buche glacée

Uiteindelijk resulteert dit, spannende creatieve proces, in foto’s die worden gebruikt voor het culinaire eindejaarsmagazine en die je in onze winkels kunt vinden voor heel veel feestelijke inspiratie!

Vind hier alle culinaire magazines van “Le Mag!