De kazen van de Abdij van Val-Dieu

Een reis naar het hart van het terroir en vakmanschap

De kaasmakerij Terre de Fromages ligt in Herve, op een boogscheut van de abdij van Val-Dieu. Al meer dan 20 jaar staat de kaasmakerij garant voor de typische kunst van de lokale kaasmakerij. In samenwerking met de groep louis delhaize zet het bedrijf een traditie van uitmuntendheid voort die kaasliefhebbers bij elke hap in verrukking brengt.

De saga van deze samenwerking begon met Herve kaas, een product met een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB). Maar daar hield de samenwerking niet op. Terre de Fromages heeft zijn repertoire uitgebreid met een brede waaier van abdijkazen, allemaal gemaakt met nauwgezet respect voor de lokale tradities. Het resultaat is een 100% lokale productie die voorouderlijke knowhow combineert met respect voor het terroir.

Jean-Marc Cabay, CEO van Terre de Fromages, zegt trots: “We werken met passie en eerlijkheid om kazen te produceren die de authenticiteit van ons terroir weerspiegelen”. Dankzij deze langdurige samenwerking, die begon met de Herve BOB-kaas, hebben we ons assortiment kunnen uitbreiden met kazen uit de Abdij van Val-Dieu, waarbij we hand in hand werken met lokale producenten.”

Het geheim van deze delicatessen schuilt in een rigoureus productieproces dat de traditie respecteert. De ingrediënten zijn eenvoudig: melk, zout, stremsel en fermenten. De melk, afkomstig van 25 boerderijen in de omgeving van de zuivelfabriek, wordt zorgvuldig verwerkt. Na het toevoegen van stremsel om de melk te laten stremmen, snijdt de kaasmaker de wrongel en laat hij de kazen uitlekken. De volgende stappen – zouten, wassen en inwrijven – worden met nauwgezette zorg uitgevoerd. Deze zorgvuldigheid, geërfd van vorige generaties, is de garantie voor de authenticiteit en kwaliteit van elke kaas.

De resultaten van dit vakmanschap zijn terug te vinden in het assortiment kazen van Val-Dieu, het hele jaar door verkrijgbaar bij louis delhaize. Kaasliefhebbers kunnen genieten van creaties zoals Val-Dieu Pique-Nique, ideaal voor gezellige gelegenheden, of de zachte Val-Dieu Herve BOB, perfect met een beetje Luikse siroop om de uitgesproken smaak te verzachten. In de winter zijn de raclette kazen van Val-Dieu een perfecte keuze om je avonden met vrienden of familie op te warmen.

De kazen van de Abdij van Val-Dieu zijn niet zomaar zuivelproducten, ze weerspiegelen een culinair erfgoed dat met passie en precisie werd doorgegeven. Ga voor een onvergetelijke smaakervaring naar de louis delhaize winkels en ontdek het plezier van de kazen van Val-Dieu.