Zoete pancakes

Gemakkelijk

10 min

10 min

4

  • 200 g bloem

  • 1 zakje bakpoeder

  • 2 eieren

  • 250 ml melk

  • 1 el suiker

  • snuifje zout

  • 1 el gesmolten boter

  • 1 tl vanille-extract

  • Voor erbij: Ahornsiroop

  • Suiker

  • 01

    Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout.

  • 02

    Voeg de eieren, de melk, de gesmolten boter en het vanille-extract toe. Meng tot een glad beslag.

  • 03

    Laat wat boter in een koekenpan smelten en giet er een schepje beslag in.

  • 04

    Laat bakken op matig vuur, tot er belletjes verschijnen op het oppervlak, draai je pancake om en laat weer bruin kleuren. Herhaal dit met de rest van het beslag.

  • 05

    Serveer warm met een klontje boter (naar smaak) en een flinke scheut ahornsiroop. Bestrooi met witte suiker.